Прилагането на пунктуационната норма е крайно разколебано и е трудно да се

...
 Прилагането на пунктуационната норма е крайно разколебано и е трудно да се
Коментари Харесай

Анализ: По международните стандарти сме за тройка на матурата по български език

 

Прилагането на  пунктуационната норма  е извънредно разколебано и е мъчно да се откроят съответни правила, които не са научени. При правописа ситуацията е сходно, само че могат да се дадат някои образци. 42% от интервюираните да вземем за пример не знаят, че думата порасна се написа без „ т “, 76 на 100 не са наясно с правописа на заимствам и прибавят едно ненужно „ в “ начело. 51% считат, че се написа маниЯк вместо вярното маниАк.

Само 30% от хората знаят, че би трябвало да се членува първата дума в съставно лично съществително име, да вземем за пример в изречението Министерският съвет одобри решение. При граматичните правила се вижда и неизясненост по отношение на вярната приложимост на деепричастията. Сериозно затруднено е усвояването на разпоредбите за потребление на бройната форма (десет автомобила, само че 10 приятели), което се вижда и от статистиката на уеб страницата „ Как се написа? “ – те са търсени по-често от тези за цялостния и късия член да вземем за пример.

За да станат  знанието и грамотността  отново ценени, с цел да повишим бала и да спрем да сме тройкаджии като социум, би трябвало всеки да направи нещо в своята сфера на въздействие – без значение дали това е фамилната среда, учебното заведение, работното място или обществените изяви, считат уредниците. Колкото повече авторитетни и известни персони се включат в общата ни идея, толкоз по-голяма възможност имаме за триумф.Инфо: Как се пише

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР